Meditation

Med meditation kan du lære at optræne evnen til det som er.

Det vil sige at være bevidst til stede. Det er, når du er fuld opmærksom og nærværende til stede lige nu med alt det, der er, sådan som det er.

Du er opmærksom på, hvad du er opmærksom på lige nu i dette øjeblik.

Du er til stede uden at dømme og vurdere. Du registrerer det, som er med accept, venlighed og tålmodighed.

Når du føler dig lykkelig, fredfyldt og glad, når du bevæger dig gennem livet, så gør du det rigtige.  Thich Nhat Hanh.

Når vi ikke er nærværende, styrter vi af sted med autopiloten. Det betyder, at krav, tanker og følelser styrer vores liv – det kan give os en følelse af at være pressede, stressede og usikre og som følge heraf kan vi miste glæden og humøret.

De fleste af os af har ikke lært og fået udviklet evnen til at være til stede med det som er, at være i nuet. Vi er som hovedvægt vokset op med at udvikle os intellektuelt og dygtiggøre os. Det er uundværlige faktorer, som hjælper os til at planlægge, være rationelle og navigere i vores liv.

Men hvis vores tilgang til livet for størstedelen bliver styret af autopiloten, kan det komme til udtryk ved, at noget mangler, uden vi helt ved, hvad det er. Vi kan opleve angst eller en følelse af håbløshed.

At være opmærksom til stede giver os en følelse af, at alt er, som det skal være. Alt er godt. Vi ER bare. Det giver os en følelse at alt nok skal gå – at vi er i stand til at klare livets udfordringer og det giver os en oplevelse af ro og rummelighed.

Når du hviler i nuet, er det et vidunderligt øjeblik.                                                                                         Thich Nhat Hanh.

green-watercolor-splash-wallpapers-12cropped-Mint-Watercolor-Wallpaper_Pixejoo.jpg